петък, 2 април 2021 г.

Филм на силистренец одобрен за фестивал в Холивуд

Късометражният филм "Празен живот" на "Nightmare studio" на силистренеца Адриан Ал Жазар - автор и режисьо, получи за трети път номинация в САЩ. Този път кинолетната бе селекционирана за официалната филмова изложба в началото на следващата година на международния кинофестивал "Los Angeles Cinematic АWARDS" (www.losangeles.cawards.org) в Холивуд.

Общият брой на късометражните филми на Жазар е 8 до момента, като от тях 4 са получили номинации (общо 6 са номинации от всички негови филми) - "Съвест" и "Животно"- по 2, "Празен живот" - 3, "Отчаяние" - 1. Броят на филмите, снимани за града са 12, а тези за фестивали - 8", уточни за ВЕРСИНАЖ режисьорът, който е и сценарист на филмовите си творби. Стана ясно също, че А. Жазар подготвя нови два-три проекта, от които се откроява „Размисли“.
Авторът за своя филм: "Времетраенето му е 4,38 минути и разказва за самотата, както и за изгубените шансове в живота на един обикновен човек, който във филма няма име, и който до последно се надява да бъде забелязан или чут от някого. Ролята във филма се от силистренеца Румен Буюклиев".

Пред Общинско кабелно радио Силистра авторът заяви: "Това, което ме радва най-много е, че филмите ми са постоянно сред участниците в наши и международни конкурси. Те не са предназначени само за местната публика, както беше в началото, тъй като са насочени към участие във фестивали. Трябва да кажа, че и самите филми вече не са като първите, които правихме - досегашните бяха предимно комедии, вече заменени с филми предимно на социални теми. Филмите са с дължина около пет минути.

Когато направихме първия филм от новата тематика - „Отчаяние“, аз просто не знаех какво да правя и как да постъпя. В крайна сметка го изпратихме на онлайн платформа, където филмът беше добре приет и така се започна. Достигнахме до финал миналата година на фестивал в Лос Анжелис.

Докато в предишните филми я имаше пародията, то кратките са изцяло мой замисъл, моя идея, и в тези филми не се говори - затова и всеки жест е със свое значение. Новите ми филми трябва да се гледат внимателно и да се осмислят, те са въздействащ".


Няма коментари:

Публикуване на коментар