сряда, 14 април 2021 г.

Националният литуратурен конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов” доказа, че любовта е всичко

В близкото минало едно от прозвищата на Силистра бе, че е „фестивален град”, предвид неоспоримия факт - организацията на различни културни прояви, някои от които уникални по своето съдържание. Сред тях е единствениян по рода си Национален литуратурен конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов”. Той стартира като инициатива на местните литературни творци с подкрепата на бизнес структури, но през повечето време е част от календара на община Силистра.

Съвсем естествено бе приета и новината, че за юбилейното 20-годишно издание на конкурса бе издаден в достоен тираж Алманах с наградените стихотворения на конкурса в периода 2002–2020 година. Така най-добрите творби на десетки автори от цялата страна остават увековечени веднъж завинаги.

Публикувани са всички стихотворения, класирани на първите три места и наградените със специални награди по предложение на ЛС „Реката и приятели”. За някои от поетите победата в конкурса в крайдунавския град е било начало за бъдещи успехи, както и повод да видят града. За други - потвърждение на уменията им да подреждат в стихове чувства и въжделения. За трети - възможност да повярват в поетичната си дарба.

В своя публикация тези дни във Фейсбук АРТ Силистра припомни, че началото на конкурса е поставено през 2002 година от Сдружение на литературните творци „Реката”, което от 2008 г. насам вече е изввестно с името Литературно сдружение „Реката и приятели”. В увода на алманаха от думите на кмета на общината д-р Юлиян Найденов разбираме: Община Силистра подкрепя провеждането на конкурса с национална значимост, защото е част от културната палитра на нашия град”.

А поетесата Надежда Захариева - бивш зам.-министър на културата и участник в журито в предишни години, допълва: „На въпроса „Ах, какво си любов?” дава отговор и Националният поетичен конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов”, чийто домакин е град Силистра. Любовта е синоним на Живота и на Поезията. Щастие е, че в търсене на отговор на този вечен въпрос, Силистра събира автори и почитатели на любовната поезия от цялата страна и всички разбират, че любовта е всичко!”.

Освен г-жа Захариева, председатели на журито през годините са били изтъкнати български поети, сред които местните творци Симеон Манолов, Валентин Чернев и Любен Дашев, още - Бойко Ламбовски, Валери Станков, Христо Черняев, Камелия Кондова и Георги Константинов.

Както и литературни эанализатори в лицето на проф. д-р Радослав Радев от университета във Велико Търново - добруджанец родом, проф. Славчо Иванов и доц. д-р Румяна Лебедова от университета в Русе (Филиал Силистра), преподавателят по БЕЛ и сега експерт в РУО на МОН в Силистра - Ваня Игнатова, и други.



1 коментар:

  1. Празни карти за банкомати
    Знаете ли, че можете да хакнете всяка машина за банкомати !!!

    Имаме специално програмирани ATM карти, които могат да бъдат използвани за хакване на всяка банкоматна машина, тези ATM карти могат да бъдат използвани за теглене на пари в банкомата или плъзгане, магазини и търговски обекти. Ние продаваме тези карти на всички наши клиенти и заинтересовани купувачи по целия свят, като картите имат дневен лимит за теглене от 5000 в банкомат и до 100 000 лимит за харчене в него. Ние предлагаме и следните услуги:
    1) ЗАПАДНИ ТРАНСФЕРИ НА СЪЮЗА / ТРАНСФЕР НА ПАРИ
    2) ВХОДИ В БАНКИ
    3) ТРАНСФЕРИ НА БАНКИ
    4) КРИПТОКОЛЮТНО ИЗВЪРШВАНЕ
    5) КУПУВАНЕ НА ПОДАРЪЧНИ КАРТИ
    6) НАТОВАРВАНЕ НА СМЕТКИ
    7) ТРАНСФЕРИ НА WALMART
    8) БИТКОЙН ИНВЕСТИЦИИ
    9) ИЗТРИВАНЕ НА ИМЕ ОТ ДЕБИТЕН РЕГИСТЪР И НАКАЗАТЕЛЕН ДОКУМЕНТ
    10) БАНКОВ ХАКИРАНЕ

    Да станеш богат и да живееш начина на живот на богатите и известните е мечтата на много хора. И докато повечето хора ходят на работа или търсят други етични методи за печелене на пари онлайн.
    Празният банкомат тегли пари от всички банкомати и на него няма име, защото е празен, само вашият ПИН ще бъде на него, не е проследим и сега имам пари за бизнес, пазаруване и достатъчно пари за мен и семейството ми, за да живейте нататък.
    ПРОГРАМИРАНА празна ATM карта, която е в състояние да хакне всяка машина за банкомати, навсякъде по света.
    Лице за контакт: проф. Александър Кастро
    Имейл: atmservices44@aol.com
    Имейл: atmservices44@yahoo.com

    ОтговорИзтриване