четвъртък, 22 април 2021 г.

БНТ обърна внимание на режисьор на филми от Силистра

Екип на БНТ отдели над 5 минути в пряко включване от Силистра за предаването "Денят започва" на автора - Адриан Ал Джазар, на двата късометражни филма - „Празен живот“ (най-награжадаван в творчеството на добруджанеца, вкл. в Ню Йорк и в Лос Анджелис) и „Животно“, класирани на кинофестивала "Los Angeles Cinematic АWARDS". Филмите са в категорията "експериментални" - много по-прибрани. 

Общо 30 филми има в кариерата си Жазар, вкл. пародии и комедии - за 8 години, като началото е старт от любопитство и с желание да бъдат забавлявани зрителите. От интервюто става ясно, че е  учил "Пространствен дизайн", но е разбрал, че не това е неговото поприще.

Заснети са в Силистра с по един изпълнител на главна и единствена роля, като актьорите са обикновени хора, приятели на автора. За какво се разказва в тях самия Адриан Ал Джазар разказа на зрителите на националната телевизия, припомняйки, че има награди и от други престижни кинофоруми.

Разтоворът е на сайта bnt.bg, а във ВЕРСИНАЖ можете да разберете повече за филмовото творчество на 36-годишния режисьор, който е автор и на сценариите на филмите си, на адрес: https://jordansilistra.blogspot.com/2021/04/blog-post_2.html.

Няма коментари:

Публикуване на коментар