вторник, 26 февруари 2019 г.

Победи и загуби на отборите по баскетбол на Силистра

На 23.02.2019 г. в гр. Габрово бе изигран кръг от втория етап на Държавното първенство по баскетбол за юноши до 19-годишна възраст. Момчетата от "Доростол" Силистра с треньор Светлана Тодорова победиха трудно домакините от БК "Чардафон Орловец" с резултат 53:50. Срещу БК БК "Ънстапабъл" гр. Добрич резултатът е убедителен - 73:33. Следващият кръг от Държавното първенство е планиран от БФ Баскетбол на 23.03.2019 г. в Силистра с участието на силния отбор на "Чавдар" Троян, в който играят четири състезатели от отбора, представящ се и в "А" мъжка група. Вторият мач е с отбора на "Спартак" Плевен. Първите два отбора от тази група ще се обединят с победителите от зон
а "Загоре" и зона "Родопи", като само първите два отбора ще продължат борбата за класиране сред най-добрите осем отбора в Р България. 

Надеждата на силистренските баскетболисти е реконструираната баскетболна зала "Дръстър" да е готова до 23.03.2019 г. за приемане на този турнир, като евентуално предоставяне домакинството на друг отбор ще намали чувствително шансовете на силистренци за класиране на Финал. Новата стара баскетболна зала "Дръстър" в Силистра вече е със сиво-кафяво-жълта фасада, жълти са и пейките вътре. Е, екипите вече са сиво-черни, дано сърцето доростолско остане синьо, по традиция. 100 години баскетбол в България през 2019 г. честваме (http://bgbasket.com/new.php?id=77484); 70 години, май, в Силистра. И 55 от тях в "манежа".

В град Варна кадетките на БК "Доростол" изиграха поредните два мача от междузоналното първенство. В мача с домакините от "Черно море Одесос" нашите момичета загубиха с 5 точки 67:72, както и от "Дунав" Русе - с 2 точки - резултат 63:65. Треньорката на отбора Росица Тодорова сподели за "Кворум Силистра", че много силна игра са показали двете баскетболни националки - Деана Стояновска и Зехра Салим, и че е доволна като цяло от отбора. В класирането до момента отборът е трети, което му дава право на участие и в по-нататъшния етап.

Няма коментари:

Публикуване на коментар