вторник, 26 февруари 2019 г.

Членове на СБЖ сред наградените в Тутракан за отношение към българските военни паметници


В обредната зала в град Тутракан бе представено второто преработено и допълнено издание на фотоалбума "Добруджа във войните за национално обединение" . Негови автори са директорът на Исторически музей-Тутракан Петър Бойчев и Радослав Симеонов - гл. експерт в ресора "Военни паметници и военно-патриотично възпитание" в Министерство на отбраната. 


С юбилеен медал "100 години Първа световна война" от Министерство на отбраната и със значка "Тутраканска епопея" бяха наградени 34 дейци - общинари, общественици, краеведи и журналисти, за приноса им към съхраняване, възстановяване и популяризиране на българските военни паметници. Сред тях са и двама членове на СБЖ - Калина Грънчарова - главен редактор на в. "Тутракански глас", който е единственитя вестник в област Силистра, излизащ от 1962 г. насам, и Тамара Спасова - главен редактор на в. "Напредък", който пък е наследник на издание от 1909 г.

Събитието започна с минута мълчание в памет на българския родолюбец и приятел на Тутракан - Красимир Узунов.

Джена Славова, директор на Издателска къща "Гутенберг" София, представи за публично обсъждане инвестиционното намерение на Община Тутракан и Исторически музей Тутракан за обогатяване на музейната експозиция и изграждане на Мемориален комплекс „Тутраканска епопея 1916, както“ и прилежащите му публични пространства.

Няма коментари:

Публикуване на коментар