вторник, 26 февруари 2019 г.

7 поредни представления на уникалния спектакъл „От Бесилото към Безсмъртието“

Приключи поредицата от 7 поредни представления на уникалния спектакъл От Бесилото към Безсмъртието“ на ДКТ Силистра, осъществена през м. февруари в няколко населени места в областите Силистра и Добрич, най-често с подкрепата на съответните кметски администрации. В главните роли повече от 15 години вече са Михаил Незалзов - завърнал се в този сезон в силистренския театър, и Кирил Стаменов, който идва специално от град Враца. 

Спектакълът е част от програмата Пред Олтара на Свободата, който вече от доста години провежда община Силистра през м. февруари и м. март, посвещавайки различни инициативи и събития на няколко повода: 10 февруари - освобождението на Силистра, 19 февруари - ден за поклонение пред паметта на Васил Левски и 3 март - национален празник на Република България (последният предстои навръх специалния ден да бъде осъществен с ритуал на пл. Свобода.)

Пиесата е дело на Стефан Стайчев - дългогодишен директор и режисьор в Драматичен и куклен театър Сава Доброплодни“ Силистра, преди да бъде закрит през 2010 г. Да напомним, че през 2014 г. ДКТ Силистра отново се завърна с министерско постановление в крайдунавския град със същия статут, но без легендарното си име и с по-малък щат и държавен бюджет, в сравнение с най-силните си години, когато според статистиката бе трети по някои от показателите, следени в министерството.

Няма коментари:

Публикуване на коментар