петък, 15 февруари 2019 г.

Добруджанци спазиха традицията - 100 души колективно на ски в Пампорово

Добруджанци от Силистра, Дулово, Сребърна и от други населени места, вкл. силистренци родом, живеещи в София, спазиха традицията и тази година - 100 души колективно да бъдат на ски почивка в Курорта "Пампорово", благодарение на организацията на две семейства - Кудинка и Петър Цветкови, и Ваня и Валентин Игнатови. Чрез фирма "Лоял травъл", в основата на който е родом силистренка - Свидна Динева. Сред най-младите - ученици от ЕГ, ПМГ и ПГСУАУ "Ат. Буров". 

Е, и няколко невръстни скиори, които дори не са били планирани, когато през 2005 г. започна организираният добруджански зимен тур - на първо време в ку,корта "Боровец", носле няколко години на Витоша край София, известно време в Чепеларе, за една година в Банско, а напоследък в създадения през 1934 г. курорт "Пампорово".

Пет дни сред свежия въздух на Родопите и на небивалия сняг - една възможност да се опитат на воля белите писти по зелените, червените, сините и черните...тигели, според уменията на вече напредналите и на новообучените от г-н Цветков. 

Пет дни, в който по традиция бе вписана т.нар. родопска вечер с участието на дуета Атанас Тодоров - гайдар, рекордьор в Книга на рекордите "Гинес", и солистката Севда Симеонова. Който не кара ски в някои от дните успя да разгледа град Чепеларе, вкл Музея на ските с трофеи на звезди на спорта като олимпийската шампионка Екатерина Дафовска и световния носител на купата по сноуборд Радослав Янков.

Смолян пък привлече вниманието с обсерваторията си, където показват над 40 програми, свързани с Космоса, с уникалния храм "Св. Висарион"- най-големият в Южна България - засега частен, все още непредаден на Светия синод на БПЦ, както и с други привлекателни места като магазини и ресторанти с уют.

До следващия 20-и добруджански тур в сърцето на Родопите, където пак очакваме да извие глас певецът Георги Иванов от Сребърна, както се случи и тази година по време на една от вечерите в ресторанта на комплекс "Панорама", обгърнат от купища сняг, натрупани на невиждани преспи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар