сряда, 16 октомври 2024 г.

В Силистра - хоро от джаз от преди век, вечен етнофолк, световни любовни дуети, висша естрада и моноспектакъл по българска съвременна класика


В драматичния театър в Силистра местните любители на музиката получиха поредна неповторима "звездна вечер", този път посветена на Джордж Гершуин, автор на 800 произведения в своя 38-годишен живот,...с Теодосий Спасов и достойна компания от певци и музиканти. Среща с един от създателите на съвременното американско изкуство, при това в условията на т.нар. сух режим през второто десетилетие на миналия век.
В музикалния проект гостуваха Хилда Казаасян,Теодосий Спасов, Васил Петров заедно с музиканите Живко Петров, Михаил Йосифов и Димитър Карамфилов ще изпълнят програма, аранжирана специално от Христо Йоцов за Плевенска филхармония с диригент Борислав Йоцов. Концертът е продължение на двата изключително успешни филмови проекта - ДА ПОСЛУШАМЕ КИНО и СВЕТОВНОТО КИНО В МУЗИКА.

"Лятно време", музицирано на кавал - само Теодосий Спасов го може. Може да е "дървена пръчка" инструментът, както обяви Хилда Казасян, но е с цели 9 дупки. А в компанията на други солисти - на кларинет, тромпет, пиано, барабани и контрабас, вече става нещо велико. Заслужени бурни и продължителни ръкопляскания! Почти като на партиен конгрес от "едно време". За разлика от преди - сега искрени. Честита премиера!

Кавалджията на планетата Теодосий Спасов и компанията му повлякоха крак в концерти, обещаващи гореща музикална есен в Силистра. Следват "Варварските цигулки" на 22 октомври със силистренско участие в лицето на Димитър Гугов - гъдулар виртуоз, на 31 октомври гостува човекът глас Георги Христов - естрадна легенда от миналото, която е актуална и днес, а на 7 ноември - коктейл от световни любовни дуети, изпълнени от пеещия зъболекар Коцето Калки в партньорство с Мартина Табакова. Часът е известен и неотменен: 19.00. Местата също: салоните на Драматичен театър и на Община Силистра. Билети на касата на театъра и в интернет. Междувременно Стефания Колева и Деян Ангелов гостуват с пиесата "Зимна ваканция" - на 18 октомври, а ден по-рано е моноспектакълът "Дърво без корен" в изпълнение на Илия Марков.

Няма коментари:

Публикуване на коментар