четвъртък, 26 юли 2018 г.

Френският посланик - гост на 15-ия Европейски летен университет в Силистра


В Силистра тази година юбилейният 15-и Европейски летен университет ще премине с участието на Н. Пр. Ерик Льобедел, извънреден и пълномощен посланик на Република Франция в България. 

Той е потвърдил, че  ще изнесе с беседа в сесията на 3 август от 10 ч., като предната вечер ще бъде и на вечерята с всички студенти, научаваме от  директора на Института по Европейско право проф. Атанас СЕМОВ, доктор на юридическите науки. Потвърждение на участие е дал и проф. Сашо Пенов, декан на Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Участие е осигурено на общо 30 други чуждестранни и български студенти, както и на преподаватели от 9 държави. Потвърждение за участието в сесията в Букурещ има и от депутат от Комисията по европейски въпроси в Парламента на Румъния, както и на директора за Югоизточна Европа на Университетската агенция на франкофонията.

Европейският летен университет се провежда в Силистра със съдействието на местната власт – от 2012 г. проявата се случва с участието на д-р Юлиян Найденов – кмет на общината, както и на неговия екип, и с подкрепата на Общински съвет Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар