четвъртък, 26 април 2012 г.

Силистренка стана лауреат на конкурс по изкуствата в Сибир





Р. Вълчанова
Дипломата на Мелин от Силистра
От 16 до 18 април се проведе 15-ят конкурс „Златни камбани” в град Тоболск, Тюменска област, който е за различни изкуства и за различни възрасти в разделите пеене, свирене , танци и балет. Силистренският музикален педагог Румяна Вълчанова бе член на журито. Води за участие своята възпитаничка Мелин Ердинч от ВГ „Бяло, зелено, червено”. Учи в седми клас на СОУ „Н. Вапцаров”, свири и на китара. Явила се още в първия ден, заедно със 149 солисти в раздела „Естраден вокал”. Изпълнява песента „Катерино моме”, за което е отличена на много високо ниво. За нея получава „Диплом-лауреат първа степен”, заедно с други изпълнители, коекто е най-голямата награда. Втората й песен е на английски език, саундтрек от известен филм. „Силно е впечатлението от организацията на конкурса, както и от качествата на участниците”, заяви Вълчанова. 
Нейни възпитаници като Тодор Димитров – директор на Музикалния театър в София, Юзай Незир, Йордан Марков, Миглена Илиева и др., вече са получили признание на подобни фестивали и конкурси. За сведение, град Тоболск, където някога са били заточвани декабристите, днес се самонарича „духовна столица на Сибир”. Създаден е преди 425 г. и е известен като „град –паметник”, в който еимало театър още в 1705 г.
И още чрез коментари във Фейсбук:  Лиляна Иванова: Браво, госпожо Вълчанова! За неуморния Ви труд се полагат награди! Те са изстрадани и заслужени! Вие сте един позитивен и невероятен човек, професионалист! Честито! Nikolinka Bobcheva Браво, Руми! Страхотна си! Все така! Да си жива и здрава!

Няма коментари:

Публикуване на коментар