събота, 21 април 2012 г.

Рожденици садиха дръвчета в акцията на "24 часа"


...и морски вълци в залесителната акция

     Невръстни хлапета като 6-годишната Илина Няголова, заедно с майка си Красимира, рожденичка преди 2-3 дни, както и агрономката Нина Димитрова, рожденичка навръх деня на акцията, участваха в залесителните  мероприятия в Дунавския парк в Силистра по покана на в. "24 часа" и с домакинството и организацията на община Силистра. 
Нина Димитрова и Цветана Цанова
с общо дърво
Илина и Красимира Няголови,
зад тях - адв. Тодорова
       "Всеки да си запомни дървото и да си го следи как расте, а и дали ще оцелее, първо от вандалите, а после и от прищевките на природата", бе препоръката към всички, които участваха в акцията - обикновени граждани, неправителственици, общинари, морски вълци от "Дунавски клуб"-Силистра и др. представители на обществото. "След две седмици пак трябва да се явим, защото дотогава земята ще се слегне и отново трябва да се слага пръст", пресеща се вещ познавач на техниката за садене. 
"Дай коз, кмете!"
       Междувременно наетите от т.нар. "Временна заетост" си вършат тихомълком работата и обират луфта на непрофесионализма на ентусиастите. "Браво на силистренци, отзовали се на поканата за акцията, за да станат съпричастни към нея", коментираха пенсионерите от района на картоиграчите. И шумно канят кмета д-р Найденов да се включи към заниманието им, и той се отзовава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар