понеделник, 24 юни 2019 г.

Силистренските знаещи отново сред най-добрите в страната


В град Варна бе проведено поредното състезание на знаещите от страната, в което участваха 15 отбора. Достойното второ място с 11 верни отговора от 12 въпроса зае силистренският състав: Росица Симеонова, Христо Минчев, Иван Димитров, Ивайло Калинов, Никола Дойчев и Светла Илиева. Някои от тях живеят в други градове на страната, но са силистренци по род и са завършили средното си образование в крайдунавския град. Пръв стана отборът на Варна, а зад силистренци са отбори от София, Русе и други градове на страната.

Националната асоциация на клубовете на знаещите в България с президент Доброслав Дойчев, икономист родом от Силистра, но живеещ във Варна, е основана през м. декември 1998 г. в град Силистра, а понастоящем е с център на управление град Варна, бул. „Цар Освободител” №27, където се помещава и провежда своите редовни сбирки и тренировки Клуб на знаещите „Делфин”. От основаването на Националната асоциация на клубовете на знаещите до 2002 г. националните състезания се провеждат в град Силистра, а след това и до днес преди всичко в град Варна. 

Шампиони на Националната асоциация на клубовете на знаещите през годините са били представителни отбори на различни български градове – по най-много отбори от Русе, Бургас, Варна и Силистра, веднъж и от София. Националната асоциация на клубовете на знаещите в България е организирала и провеждала международни състезания в градовете Силистра и Варна, както и в КК „Камчия“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар