вторник, 18 юни 2019 г.

Църквата във Ветрен в напреднал градеж


Ветрен Силистра, Фейсбук: 
Ветрен, средата на юни, 2019 г. Както пишат група свещеници от Силистренска околия през 1875 г. до митрополит Григорий Нямцов, "добрите неща с пари стават". Пак в това писмо свещеникът на Ветрен, отец Павле, допълва ,че ветренци не дават пари за поддържане на църковните дела, заявявайки, че остават към гръцкия владика. 



Като сравните снимките на строежа на църквата от края на 2018 г. и тази последната ще видите съществена разлика. За близо 140 г. явно сме се променили. Това показа и наскоро проведената акция по набиране на средства сред хората от село Ветрен. Въпреки скромните пенсии, доста от тях заделиха по нещо за тази наша, обществено значима кауза. Благодарим на тях, благодарим и на тези , дарили по-крупни парични и материални средства! Набирането на средства продължава. В коментара по-долу е посочена и банковата сметка.

Да припомним, че в село Ветрен завършва ТИД - Международен гребен поход – традиционно лятно събитие в селото - посрещане на гребната регата по река Дунав. Гости от европейските страни, свързани с река нея, пристигат с лодки в края на месец август. Тогава се прави Празник на Дунава – гостоприемните ветренци ги посрещат, приветстват ги и показват богатството на добруджанския фолклор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар