четвъртък, 22 юни 2023 г.

В Силистра предстои поредно издание на проявата „Нашият Дунав“ на Туристическо дружество „Дочо Михайлов“

В ход на финалната права е подготовката за поредното издание на проявата „Нашият Дунав“ на Туристическо дружество „Дочо Михайлов“ - град Силистра. Тя е в рамките на три дни (23-25 юни) и в нея ще участват представители на общо 12 дружества от страната – София, Варна, Пловдив, Велико Търново, Троян, Шумен, Айтос, Поморие и др. В първия ден е предвидено съвместно пътуване до град Кълъраш за посещение на Музей на Долния Дунав, в който има и секция, представяща моменти от времето на комунизма в северната ни съседка. Както и на зоологическата градина, която е втората по големина след букурещката в Румъния.

На втория ден – събота, навръх Еньовден, е посрещането с добруджански пити на туристите пред Природо-научен музей при поддържан резерват "Сребърна“, след което е походът по екопътеката до р. Дунав. Сред посрещачите на гостите ще е и кметът на село Сребърна Георги Иванов, който ще поздрави всички със своя характерна за общността песен. Вечерта от 19 ч. в комплекс Куин“ е традиционната среща на туристите, за които е подготвена специална програма от домакините с участието на седемчленна танцова група Игротворци пъргавели" и на трио певци, както и на деца – млади певци и танцьори от клуба на хореографа Симеон Симеонов.

В програмата още: богата томбола, викторина, връчване на грамоти за участие от страна на Виолета Атанасова – председател на ТД Силистра, и др. В последния ден от проявата гостите имат свободна програма, като някои от тях ще посетят крепостта „Меджиди табия“, Дунавския парк и други забележителности на областта.

Последната подобна проява на силистренското дружество бе през 2019 г., когато домакини и гости отново заедно посетиха манастири в Румъния, както и град Констанца. Проведен бе и традиционният поход около резервата в Сребърна, както и тържество в ресторант Сердика“. За тогавашната проява четете на адрес: www.jordansilistra.blogspot.com/2019/06/blog-post_76.html („От Силистра до Констанца покрай манастири и римски обекти“). За нея свидетелства и снимка от град Констанца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар