понеделник, 29 август 2022 г.

Добруджанец поведе хорото край Женевското езеро, редом с тенис легендата Мануела Малеева


Силистренецът Димитър Богданов отново поведе българското хоро край Женевското езеро в Швейцария, този път в рамките на програма на местната община, заделила време и място по крайбрежието на водното огледало за забава на населението. В случая българите са поканени да покажат уникалните си разнообразни танцови ритми, които, както знаем, навсякъде по света правят запомнящо се впечатление.
Особено когато са представени от майстори игротворци, като възпитаника на ансамбъл "Добруджанче" от славните му начални времена.

Малеева, която неведнъж е идвала и в Силистра, не за първи път се включва в българските инициативи. Според информация към нея има покана за участие в тенис проява в крайдунавския ни град, планирана за края на м. септември, за което тя е дала предварително съгласие с надеждата да бъде осъществено. Клиповете на хората са на профила на Богданов, който там е споделил и снимки от своето участие в празника на носията в Жеравна през 2022 г. (https://www.facebook.com/dimitar.bogdanov.509).

Няма коментари:

Публикуване на коментар