понеделник, 8 февруари 2021 г.

Звезда от турски сериали с роднини в Преславци, Тутраканско

В съседна Турция, както вече и в много страни по света, живеят мнозина потомци на хора, родени в България, повече от които са намерили своето достойно място в различните житейски сфери, включително и в изкуството. За поредна съдба с подобно развитие на млада жена от южната ни съседка, чиито предци са нашенци родом, разказва сайтът politika.bg.

Става дума за актрисата Ахсен Ероглу от филма "Обади се на мениджъра ми", където е в ролята на Диджле, но позната и от други сериали, като "Майка", "Кьосем", "Завинаги", "Черна птица" и др. Сайтът разказва, че родителите на Ахсен са изселници от село Преславци, община Тутракан, Силистренско. През 1989 г. се установяват в град Текирдаг, където, както е известно, е компактното население, преселено от различни краища на България. Ахсен е родена в този град на 27 октомври 1994 г., но е посещавала родния край на родителите си, гостувайки на роднините си в Добруджа, които се гордея с нея. 

Научаваме и интересна подробност, че момичето много обичало да имитира баба си, която говорела с акцента на изселниците. Посещавала е курсове по актьорско майсторство, работила е  като асистент на снимачните площадки, което й помага да се усъвършенства.

И още: тренирала е волейбол и участва много активно в благотворителните дейности за деца, страдащи от спинална мускулна атрофия. В момента живее в Истанбул, а студентските й години са преминали в университет в Измир. Извън снимачната площадка мечтата й е да направи самостоятелна изложба със свои рисунки, тъй като рисува от четиригодишна. Любимият й стил е на ипмресионистите.


1 коментар:

  1. Ние от село Преславци се гордеем с нея и следим всичките и сериали с интерес.

    ОтговорИзтриване