неделя, 30 декември 2012 г.

За томболата на „ОЛИВИЯ” - Силистра и за още нещо...





Хиляди талони и една...надежда
Заловени сме за опашката на старата година. Дърпаме я с все сила, но напразно, нямаме шанс да я задържим, въпреки че „бърза бавно”. В последните часове едни от нас се чудят как да я изпратят: може би със съжаление,  че си отива – все пак ни е оставила в наследство спомени и разочарования? Или с надежда, че новата ще дойде с горда походка – млада, хубава, наивна и неопитна. За хубаво или за лошо тутакси ще научи „номерата” на предшественицата си и ще започне да ни „работи”. Да приемем обаче, че и всеки от нас е от стара коза яре и ще й търси цаката, за да преодолява последствията от прищявките й. Нали затова народът е казал: нова година – нов късмет!
7-годишният Никифор в очакване томболата да стартира
Всъщност, 23-ма клиенти на месокомбинат „ОЛИВИЯ” – Силистра от 25 магазина в Силистренска област си „намериха” късмета в новогодишната томбола на фирмата. „Томболата е първа по рода си в най-новата история на месокомбината, познат и в други страни”, заяви от нейно име Николай Йорданов. Хиляди талони влязоха „на едно място” (в р-т Хумбата на импровизирано тържество), за да бръкне сред тях 7-годишният Никифор Ивайлов и да определи печелившите. „Борбата” бе за 5 кошници с отбрани мезета, за 5 печени прасета, за 5 микровълнови печки, за 3 телевизора и за 3 хладилника от най-големите. Наградите отидоха в клиенти от Силистра, Велико Търново, село Проф. Иширково и село Средище. Голяма част от печелившите са представителки на нежния пол. Поредно доказателство, че жените у нас повече пазаруват, може би защото знаят какво им трябва, за да сготвят вкъщи и да подредят трапезата. А на една жена какво й трябва в кухнята: най-доброто от най-хубавото, разбира се. Шансът срещу 10 лева покупка от месокомбинат „ОЛИВИЯ” да получиш голяма награда се оказва изключителна възможност за Преслава, Пламен, Анелин, Валентина, Кирил…и още много други. Така 23 семейства имат повод да вдигнат още една наздравица в новогодишната нощ: за производителите на мезетата от известната марка.
…Какво купува народът за подаръци през последните 1-3 години? Преди всичко – за трапезата, защото българинът обича да си угажда (нали веднъж се живее, а и без това ни плашеха с края на света?). И още: купуват се парфюми и аксесоари, защото интуитивно всеки от нас знае: По дрехите посрещат, но по ума изпращат”.
Премръзнали музиканти свирят
на пл. "Свобода" за...едната лепта
За гардероба също, защото – някои си спомняме текста (на Стефан Цанев) на една песен на група „Нестинари” от преди 40 години от известен тогава партизански филм (Последната дума): „Носете си новите дрехи, момчета! Не казвайте утре ще бъдем красиви! Не казвайте утре ще бъдем щастливи! Не казвайте утре ще бъдем, ще бъдем...Ще обичаме утре...Утре ще бъда любим...Носете си новите дрехи, момчета! Падаме, както ходим, умираме, както спим. Носете си новите дрехи, момчета! Не казвайте утре ще почнем голямото, днес да спечелим пари за прехраната. Не казвайте утре ще бъдем честни! Днес тихичко ще се проврем...Носете си новите дрехи, момчета. Ходейки падаме, сънувайки – мрем. Носете си новите дрехи, момчета! Не казвайте утре със вик на площада ще кажа истината, после – на клада...На клада, но утре, а днес потърпете. Днес се налага да премълчим. Носете си новите дрехи, момчета. Падаме, както ходим. Умираме, както спим.”
Наздраве за новата година. И за късметлиите. Днес от „ОЛИВИЯ”, а утре –  на инат и от други месокомбинати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар