сряда, 5 декември 2012 г.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО от 20 часа на 5-ти до 20 часа на 6-ти декември 2012 г.




През нощта със силен вятър от запад-северозапад ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно с валежи от сняг. В Добруджа и Лудогорието се очаква на места да се образува снежна покривка до около 10 сантиметра! Поради силният вятър там ще има навявания!

Минимални температури между минус 1 и плюс 2 градуса.
През деня валежите ще спрат,     най-късно в североизточните райони. До обяд ще духа силен западен вятър. След обяд облачността ще се разкъса. Максимални температури между 1 и 3 градуса.


   Прогностични температури
   Мин

   Макс

Силистра
-1
2



Изгледи за периода ПЕТЪК-НЕДЕЛЯ:
През първото денонощие по-значителна ще се задържи облачността над югоизточната половина от района. Там са възможни слаби валежи, предимно от дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от север-североизток. Температурите ще се понижат - минималните с 3-4 градуса, а максималните с 1-2.
В нощта срещу събота ще се изясни. Ще е почти тихо. Минималните температури на места в северните райони ще достигнат минус 8 градуса. През деня отново ще започне заоблачаване. Вятърът от юг-югоизток временно ще се усили. Дневните температури ще се повишат до 7-8 градуса. Привечер във вътрешността ще завали дъжд.
В по-голямата част от района през по-голямата част от третото денонощие ще вали дъжд и ще духа силен югоизточен вятър! Очакват се значителни количества! Едва към края на деня вятърът ще се обърне от север-североизток и първо в североизточна България дъждът ще премине в сняг.     

Деж. синоптик: Венета Тодорова

Национален институт по метеорология
и хидрология при БАН - филиал Варна
телефони за информация:
телефон: 0900-15-944;
GSM: 0885-26-27-01

Няма коментари:

Публикуване на коментар