понеделник, 13 май 2019 г.

Силистренка по род гостува в хитов спектакъл на Държавна опера Русе


Спектакъла „Животът е кабаре, стари приятелю. Ела, чуй, музиката свири!“ на Държавна опера Русе (за контакти и повече информация: 0878498549, 0885094542) предстои да видим в салона на ДТ Силистра на 3 юни – понеделник, от 19 часа. Мюзикълът „Кабаре“, покорил Бродуей преди близо 50 години, направи актрисата Лайза Минели незабравима в началото на 70-те години на миналия век, печелейки 8 награди „Оскар“ и 3 награди „Грами“.
Участват певци, оркестър с диригент Страцимир Павлов и балет със солистка в спектакъла Детелина Кремакова, силистренка по род – майка й е тонрежисьорката Светла Бъчварова – випуск 1978 на ПМГ)Постановката е на Борис Панкин. Ще си припомним добре познатите изпълнения на „Mein Herr”, „Willkommen”, Money, Money” и цялата атмосфера, с противоречивите чувства на историческата реалност.
Мюзикълът е безжалостна анатомия на любовта, тщеславието и манипулацията. В „Кабаре“ животът е красив. Няма забрани, а само шампанско, секси момичета и момчета. Но след всяка гореща нощ идва зимно утро. Мракът пълзи в душата на хората, а музиката се съпротивлява на реалността.
Затова: „Оставете всички неприятности на улицата. Там животът ви разочарова? Забравете за това! Тук няма проблеми. Тук животът е прекрасен. Момичетата са красиви, дори оркестъра е красив. Навън е зима, но тук е горещо. Всяка нощ. Затова не ходете на гости. Елате в Kit Kat Klub.” Добре дошли, чужденци и непознати. Ще се радваме да дойдете, за да останете, дами и господа. Не стойте съвсем сами в стаята си! Животът е „Кабаре“. Очакваме ви с нетърпение”.


Няма коментари:

Публикуване на коментар