неделя, 19 февруари 2012 г.

Преспонеделник в Силистра: ГЕРБ изпревари с един час БСП с покана за среща с медиите; Коалиция „ГЕ” се цепна по примера на „Бъдеще за Силистра”




Небивал политически понеделник в Силистра: две пресконференции в един ден и в рамките на един час на старта им, при това атаката е от управляващата партия ГЕРБ – на национално ниво и къде ли още в страната, както и от основната им опозиция почти навсякъде – БСП. В 11 часа в офиса герберите ще кажат защо са представили и гласували такъв бюджет на община Силистра, какъвто бе приет от Общинския съвет на Силистра по време на петъчното си шесто за мандата заседание. Ще има коментар и на управлението на общината в първите 100 дни на кмета д-р Юлиян Найденов. Социалистите също точат словесните ками, за да кажат защо са гласували в жълто, т.е. са се въздържали по отношение на финансовата рамка за 2012 г. Предполага се, че ще обявят и началото на отчетно-изборна кампания, след като стана ясно, че около 20 май е поредният конгрес на БСП. А и вече е ясно: президентът Георги Първанов ще започне масираната си шетня, за да представи 10-годишния си президентски период. Както е известно, навръх студената зима той трябваше да пътува до Силистра, но се отказа, оставяйки визитата си за по-топли времена.
Междувременно изтече информация от ОбС – Силистра, че две от коалициите са се „цепнали”. Едната е предварителна и предизборна – Коалиция „Гражданско единство” и на практика двама й съветника от „Свободен избор” – Стоил Стойчев и Веселин Василев, вече са независими местни депутати, тъй като са извън Групата съветници на „ГЕ”, осиротяла от 6 на 4 души. Неин лидер е кандидатът за кмет Александър Сабанов. Не продължи дълго и следизборната коалиция, каквато на практика бе съставената група „Бъдеще за Силистра”. Тя пак така се казва, но вече е без двамата съветника от ПДС – Драга Неделчева и д-р Теодор Иванов. На практика се състои от Димчо Кьосев, Юлиян Христов (избрани с листата на ПП „Атака”) и Милен Пенчев – ВМРО-БНД.

Няма коментари:

Публикуване на коментар