четвъртък, 25 януари 2024 г.

В Силистра възстановяват в нов формат дейността на Клуба на знаещите

Създаден преди поне 35 години

Клуб на знаещите "Пеликан" - Силистра

На 31.01.2024 г. (сряда) от 19 ч. в снекбар "БОХЕМИ" с адрес: гр. Силистра, бул. "Симеон Велики" 42А ще се проведе общообразователно събитие от типа „Викторина“. Отворени въпроси в области като история, география, музика, кино, литература, науки, спорт и много други, плюс мултимедийни въпроси (музикални, снимкови и видео загадки) очакват участниците – отбори от 2 до 6 души (общият възможен брой е 44).

Въпросите са 40 на брой, разпределени по равно в четири кръга. Максималният брой на участниците е 44 души. Според организаторите, това е възможност „за една по-нестандартна вечер с приятели в името да се научи нещо ново и интересно“
За участие е нужна предварителна резервация. Крайният срок за записване е 12:00ч. на 30.01.2024 (вторник). Цената за участие в викторината (куиза) е 15 лв. на човек: такса за участие и почерпка. Наградният фонд ще се сформира от 33% от събраните такси за участие (под формата на ваучери за последваща консумация на място в снекбар "БОХЕМИ"). Заелите 1-во място ще получат 60% от акумулирания награден фонд, а 2-ро - 40%. За контакт и резервации – Димитър Димитров, 0897 854 527. Съорганизатор – Димитър Георгиев, гр. Варна, 0897 257 819.
Да припомним, че преди 35 години в Силистра стартира един от първите в страната т.нар. Клуб на знаещите "Пеликан"– инициатор за него тогава бе Доброслав Дойчев, който после замина за Варна и в продължение на много години продължава да бъде стожер на тази форма на общуване, каквато е и световно известното телевизионно руско шоу „Какво, къде кога“.
Също в Силистра през м. декември 1998 г. бе създадена и НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА КЛУБОВЕТЕ НА ЗНАЕЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ. Под нейна егида периодично се провеждат състезания, в които се включват и силистренци - някои от тях отдавна не живеят в родния си град, но все още са запалени от играта за интелигенти и любознателни хора.


Няма коментари:

Публикуване на коментар