четвъртък, 11 януари 2024 г.

Силистренска НПО завърши международен проект, стартирайки нов


В Национален клуб на БТА – град Силистра бе проведена пресконференция от представители на СНЦ „Паралел-Силистра“ с председател д-р инж. Диана Бебенова-Николова. Повод за срещата с журналистите бе приключването през м. февруари на 18-месечния проект „
BeActive“, финансиран от Програма „Еразъм+“. В него са участвали неправителствени организации от 4 държави. С методическото участие на доц. д-р Диана Железова e подготвен наръчник „Активни“ с обучителни материали, издаден на български, английски, испански и португалски езици.

Помагалото на практика обобщава опита по време на дейностите в рамките на проекта и особено след младежкото обучение в Сицилия. По проекта са обучени 240 младежи и институции чрез проведени кампании относно сътрудничество за решаване на проблеми в общностите – по Европейски младежки цели, Зелена Европа, равенство и приобщаване. Проектът е представен пред Областна координационна група за учене пред целия живот.

В ход е нов проект на Сдружението, наречен „Перспективи“. Негови партньори са от Литва, Кипър и Испания – Канарските острови. Неговата основна задача е да работи за активизиране на жени как да бъдат лидери в своите общности. Темата на проекта се вписва в профила на силистренската неправителствена организация, специализирана в сферата на обучителните процеси в гражданския сектор.

„В проекта, в който ще участват и студенти от Филиал Силистра на Русенския университет, сме предвидили различни форми на обучение (чрез преживяване, представяне на рецепти за самонадграждане, търсене на „обратна връзка“ в обществения смисъл и др.)“, заяви доц. Железова. „Сдружението ни, което през м. април т.г. ще навърши 20 години от своето създаване, си намира партньори за проектите по различни начини, включително чрез интерактивна платформа, в която има регистрирани организации с подобен на нашия профил“, обобщи инж. Бебенова.

 

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар