четвъртък, 24 февруари 2022 г.

Предвеликденска 4-дневна визита "Истанбул - град на два континента" за Фестивала на лалетата - с фирма от Варна и тръгване от Силистра (250 лева)

Предвеликденска 4-дневна визита в някогашния Цариград с 3 нощувки в периода 7-10 април 2022 г.  на тема Истанбул - град на два континента“ за Фестивала на лалетата - с фирма от Варна и тръгване от Силистра (цена 250 лева, като обявената цена е на човек, настанен в двойна или в тройна стая; валидна е при група от минимум 40 човека, от които поне 20 от силистра) Необходими документи: валиден международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/. Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. За посредничество:  0878386532 - Йордан Георгиев.

Програма

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

1 ден: Отпътуване рано сутринта от Силистра по маршрут Малко Търново – Лозенград (Къркларели) – ИстанбулПристигане в Истанбул в ранния следобед. Посещение и свободно време за разходка из ПАРК „ЕМИРГАН“ – един от най-големите и живописни паркове в Истанбул, простиращ се край пролива Босфор и една от основните локации на Фестивала на лалетатаНастаняване в хотел. В 20 ч. по желание вечеря в рибен ресторант край залива на границата между Босфора проток между Мраморно и Черно море, разделящ европейската и азиатската части на Турция, наричан „Златния Рог“. Нощувка.

2 ден: Закуска. Свободно време или участи в програма по избор. Примерно, панорамна разходка с корабче по Босфора с екскурзоводска беседа на български език с преминаване покрай европейския и азиатския брегове на Босфора: мост и кула Галата”, пристанище, нов султански дворец Долма Бахче”, бивша Султанската резиденция Чираан палас, превърната в един от най-престижните хотели в света; квартал Ортакьой” – любимо място на истанбулските творци; отбранителните крепости Румели Хисар и Анадолу Хисар; видни са къщи от известни турски сериали; летен султански дворец Бейлербей” и още много други. Посещение на Кулата на девицата – (Къз кулеси”).

И още: възможност за посещение на първия голям технически музей в Турция „Рахми Коч“ – , посветен на технологиите, историята на транспорта, промишлеността и съобщенията. Тук има за всекиго по нещо независимо от възраст, пол и интереси – за любителите на автомобилите – невероятно богата колекция с безценни експонати; хората, които се интересуват от компютърна техника ще оценят модел Apple от 1980 г.; рибарят ще проследи процеса на изработване на лодка до завършен вид, военният – на американски каяк на спецсилите от 1941 г., за привържениците на готварското изкуство ще е интересно как се добива зехтин и още много други експонати, представени по изключително любопитен начин. А децата – те със сигурност могат да прекарат часове на това място. Топки, дървени кубчета и пирамидки ги препращат за секунди в света на математиката, планетариум ги отвежда в необятния свят на Космоса и звездите, а най- голяма радост е обиколката с истински ретро влак с билети от картон, продупчени от кондуктор.

Хроники на Истанбул & хълмът Пиер Лоти – районите Фенер и Балат са стари квартали в европейската част на Истанбул на брега на златния рог, някога населено основно с гърци и евреи. Разходката в квартал Балат е за тези, които искат да стигнат до съвсем различен Истанбул: тесни наклонени калдъръмени улички с ярко оцветени къщи в османски стил, които придават автентична и донякъде романтична атмосфера на района. Исторически паметници свидетелстват за богатата история и развитие на района. В квартала могат да се видят забележителности като Гръцкия православен лицей, Църквата „Св. Георги“ и Вселенската патриаршия, църквата „Св. Теодосий“, Стръмната улица със стълбите, църквата “Св. Богородица Влахерна” и Влахернски дворец, известен и като Порфирогенет. Единственият относително добре запазен византийски дворцов комплекс, който е бил основна резиденция на монарха през 11в . 

Следва посещение на църквата “Христос Спасител в Хора” – един от най-интересните и впечатляващи византийски архитектурни паметници. Църквата съхранява великолепни мозайки и фрески на византийското изкуство и са сред най-красивите в света. Името на църквата в Хора” в превод означава извън града”, защото древната християнска обител от ІV век се е намирала извън крепостните стени. 

Посещение на българската църква „Свети Стефан“, известна като Желязната църква. Представлява трикорабна базилика, създадена в края на XIX век с кръстообразна форма и красиви орнаменти. Олтарът е обърнат към Златния рог, а над притвора се издига 40-метрова камбанария. Финалът на обиколката из потайностите на Истанбул е в квартала Еюп и историческото кафене „Пиер Лоти“, до което ще се изкачим с лифт, за да се потопим в автентична атмосфера съхранена от 19 в. на чаша чай или турско кафе – приготвено върху жарава, с дебел каймак и уникален аромат. Ще се отдадем на заслужена почивка и ще се полюбуваме на зашеметяващ изглед към града и Златния рог.

Друг вариант: пешеходна разходка из античния и средновековен исторически център на Истанбул – площад Султанахмет, където са разположени Хиподрума, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, Света София и др. Посещение на Синята джамия. Посещение на храм Света София” – най-внушителният паметник на Византийското изкуство. Строена по време на разцвета на византийското изкуство при Юстиниан, църквата е част от дворцовия императорски комплекс и е градена като най-голямата парадна зала на двореца”. Свободно време за разходка из парка „Гюлхане”, който по това време на годината се превръща в истинска цветна феерия от лалета.

Посещение на двореца “Топ Капъ” с лицензиран екскурзовод – първата резиденция на Османските султани, издигнат по време на Султан Мехмед II – Завоевателя на византийския Константинопол. Дворецът е бил официална резиденция на султана, център на властта и държавността, място за забавления и посрещане на важни гости в османската империя от XV в. до XIX в. В периода на най-големия разцвет на империята е бил обитаван от над 4 000 души. Състои се от 4 двора и множество разпръснати сгради.

Вечерта: „Блясъка на Босфора“ – нощен круиз по Босфора с включена вечеря, шоу програма, ориенталски танци, дискотека с неограничена консумация на безалкохолни и алкохолни напитки местно производство. Нощувка.

3 ден: Закуска. Свободно време или програма по избор. Примерлно, посещение на „САПФИР” – една от най-високите жилищни сгради в Европа и първата екологична сграда на Турция. Освен жилищни имоти, в комплексът се помещава търговски център, голф игрище, спортен и СПА център и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка, откъдето се открива зашеметяващ изглед към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул.

„От другата страна на Босфора“ – азиатската част на Истанбул – преминаване по въжения мост и фотопауза при сарай „Бейлербей“, изкачване на хълма Чамлъджа, за да се насладим на панорамния изглед към Истанбул и Босфора „от другата страна“. Тук се намират най-голямата и най-нова джамия в Турция, както и новата Телевизионна кула – най-високата структура в Истанбул, извисяваща се на 369 м и разположена на 580 м надморска височина. Следват посещение на район Юскюдар и джамията на Михримах Султан, посещение и разходка в Кадъкой – Статуя на бика, Гара Хайдарпаша. На финала ще се насладим на зрелищно светлинно, звуково и огнено шоу на пеещите фонтани в търговски комплекс WATER GARDEN”. Басейнът е ситуиран на площ от пет хиляди квадратни метра в сърцето на комплекса, а около него терасовидно са разположени ресторанти , кафенета и магазини. Връщане към хотела в съчетание с красиви панорамни гледки към Истанбул. ИЛИ

Екскурзия до Принцовите острови и посещение на остров Буюк Ада – Принцовите острови са разположени сред Мраморно море и представляват архипелаг от 9 острова и 2 скали. Общата им площ е 11 кв. км. Обитаеми са островите Къналъ, Бургаз-ада, Хейбели-ада и най-големият – Буюк-ада, който е и най-посещаваният. Носят това име, защото хора от благородническата класа били изпращани тук в изгнание, ако се провинят. През 19 в. богатите турци започват да строят къщи и вили на островите и се превръща в място за почивка близо до Истанбул. Автомобилите са забранени на островите, хората се движат в каруци с коне. Туристите са привлечени от тишината, красивите панорамни гледки, буйната зеленина и цветята, както и плажовете на Мраморно море. Освен прекрасната природа и гледката към морето, тук можете да намерите православни църкви, синагоги, латински и арменски църкви. Нощувка.

4 Ден: Закуска. Освобождаване на стаите. Посещение на IsFanbulTema Park” – увеселителен тематичен парк и търговски център – в парка има обособени зони за забавления за всички вкусове. Малките посетители могат да се забавляват в специално обособена зона, предлагаща множество атракциони– влакче, с което обикалят умален вариант на целия свят, блъскащи се колички и въртележки, малчуганите дори могат да станат герои във филми в специалния симулатор. Търсачите на силни усещания имат на разположението си влакчета виещи се в облаците, рафтинг, приключение в мрачен сафари тунел, тунел на ужасите и други изненади! 

Паркът има и историческа зона, предлагаща разходка по улиците на стария Истанбул, както и пътешествие до 1453 г. в деня на покоряването на града! А любителите на шопинга със сигурност няма да скучаят и ще се забавляват в шопинг зоната с разнообразие от магазини на различни известни марки.

Отпътуване за България с кратка спирка в Лозенград за последни покупки.

Допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена, се реализират при минимум 20 желаещи туристи. Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност, т.е. ако има подходящ човек. Туроператорът не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна. Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

„Енджой Холидей“ ООД (www.enjoyholiday.bg) притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100003408 ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 0700 17 241.

Няма коментари:

Публикуване на коментар