вторник, 2 юли 2019 г.

Трима силистренци с нови книги

Трима силистренци посрещнаха лятото с нови книги. Иванка Христова - "В дебрите на вселената - живот" - II (на български и на английски език) - сборник с миниатюри (представяне на 24 юли от 17 ч. в зала "Диоген Вичев" на Регионална библиотека "Партений Павлович" в Силистра). Преди години издаде книги с интервюта с известни личности от цялата страна, а на настоящата книга предшественик е друга също с миниатюри. Росен Лебедов е автор на рисунките към стилната книжка на авторката, родом от с. Айдемир.
Михаил Жеков - "Стиховорения и песни" - според автора, "Тази книга по същество е един литературен експеримент. Опит за надникване в бъдещето на поетичното изкуство, където то съществува, съблечено от всички свои вековни предразсъдъци. Това е една еклектична книга, тъй като ние съществуваме в еклектични времена. След модернизма и постмодернизма, настъпи времето на в авангардния еклектизъм". Жеков, който е родом от село с. Средище, община Кайнарджа, е автор на две стихосбирки, както и на книги с краеведски характер.
Хабил (Мюмюн) Курт - общественик от община Ситово - бивш кмет на с. Босна и общински съветник, иначе родом от дуловското село Правда - човек на Лудогорието и Добруджа, стана автор на книга с поезия, наречена "Аз и той" - преди това е издал няколко книги, вкл. с краеведско съдържание, а някои от книгите му са на майчин език. Любопитна подробност - редактор на книгите на Христова и Курт е един и същи човек - Веселин Константинов, дългогодишен коректор в силистренски вестници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар