четвъртък, 25 април 2024 г.

ЖС "Екатерина Каравелова" - Силистра приключи пореден проект за потребители от социална услуга, на която е външен доставчик

 

В края на м. март 2024 г. приключи проектът за безвъзмездно финансиране на Кризисен център – Силистра, който е с капацитет 10 места, управляван като външен доставчик на социална услуга от Женско сдружение „Екатерина Каравелова“. Той бе финансиран от Фонд „Социална закрила“, по Договор за безвъзмездно финансиране № РД04-148/15.12.2023 г.,  целева програма „Закупуване на хранителни продукти за изхранване на деца и лица, потребители на социални услуги“. С отпуснатите 4 700 лв. в продължение на малко повече от 3 месеца бяха осигурени хранителни продукти за потребителите.

Финансирането даде възможност за осигуряването на богати трапези по празниците Коледа, Нова година, именни и рождени дни на потребителите
от една страна, а от друга позволи на сдружението средствата от това перо да се пренасочат
за подобряване на социалната инфраструктура в услугата, осигуряване на необходимите прегледи и медикаменти на нуждаещите се потребители, заплащане на високите сметки за консумативи през зимните месеци (вода, отопление и други възникнали нужди).  

Организацията изказва своята благодарност към държавата и в частност към Фонд „Социална закрила“, относно получената навременна подкрепа, която доведе до подобряване качеството на предоставяната в КЦ услуга „Осигуряване на подслон“ за пострадали от домашно насилие и трафик на хора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар