понеделник, 12 август 2019 г.

Силистренец родом завърши в най-дългото бягане на света - 5 000 км

Благодарение на силистренеца родом Тодор Димитров българското знаме бе развято в Ню Йорк като завършил най-дългото състезание в света, наречено „Шри Чинмой Себенадминаване 3 100 мили (5 000 км)“, изминато от него за 51 дни, 17 часа, 8 минути и 38 секунди, научаваме от http://www.360mag.bg. Така добруджанецът стана един от 44-те бегачи, завършили състезанието през повече от 
20-годишната му история. Той се класира на 40-о място и едва вторият българин, успал да завърши този необикновен маратон.

В профила си във Фесйбук (https://www.facebook.com/todor.dimitrov.5203577) силистрецът заявява: "Внимавайте какво си пожелавате, защото може да се сбъдне! Пожелах си дълга и вълнуваща ваканция в Ню Йорк, а за тези 52 дни получих разтърсващо и трансформиращо из основи преживяване, след което никога няма да съм същия. Благодаря на всички, които ми помагаха и подкрепяха! Без вас нямаше да стигна дотук".

Още за състезанието, което се определя като една от най-трудните, биологично невъзможни прояви за издръжливост: външните предизвикателства пред които се изправят бегачите са, че те бягат в кръг в продължение на 52 дни без прекъсване. За това време износват повече от 15 чифта маратонки и бягат повече от два маратона на ден (60 мили или 97 км), обикалят трасето (тротоар около едно училище и няколко игрални площадки в Куийнс, Ню Йорк) повече от 5 600 пъти. 

Бегачите се хранят, докато бягат, почиват минимално и прекарват възможно най-много време на трасето. Състезанието се провежда в месеците юли и август от 23 години насам. Бегачите са изложени освен на огромното натоварване, също и на най-горещите дни от годината, изпепеляващото слънце, както и летните бури, които не са рядкост.


Няма коментари:

Публикуване на коментар