събота, 30 юни 2018 г.

4 крайдунавски ротариански клуба извършиха обща ротация на добруджанска земя

За първи път колективна ротация на ръководството - президентски пост, борд на директорите и др. бе проведена от представителите на четири клуба - Ротари клуб Тутракан - домакин на събитието с нов президент д-р Кенан Дуран от Главиница, досегашен президент бе Стоян Леков, а следващ е Иван Костанцалиев (нов президент на Интеракт клуб Тутракан е Любоммира Бойчева, а паст президент - Галиана Стефанова); Ротари клуб Силистра - нов президент е Александър Сабанов, а досегашен - Павлин Иванов (секретар Йордан Георгиев). Тържествено бе приет и нов член в клуба - Боян Боев, който преди години е сред учредителите на младежката структура Интеракт клуб Силистра, в чиито среди се извършва обновление.  Два са клубовете от Русе: Ротари клуб Русе и Ротари клуб Русе-Дунав. За доброто настроение на участниците в събитието се погрижиха самодейци от Тутракан и професионална музикална формация от Добрич. 

За отбелязване е, че за първи път в българската ротарианска област начело в изминалата ротарианска година бе представител на Зона 13 (Русе, Тутракан, Силистра) - Емил Коцев от Русе. С негово домакинство бе проведена и първа по рода си проява в най-големия крайдунавски град -ротарианци от 88 клуба в 77 населени места – вкл. в Силистра и в Тутракан, се включиха в годишната конференция от името на над 2 000 членове (отделно 1 000 в двете младежки структури), които проведоха шествие в града.

В навечерието на новата ротарианска година - 1 юли, бе отчетено, че средствата, заделени за каузи в подкрепа на обществото през последните години възлизат на над 1 млн. лв чрез реализация на повече от 300 проекта (в секторите здраве, образование, грамотност, околна среда), превръщащи най-голямата хуманитарна организация в света в най-големия социален предприемач в България.











Няма коментари:

Публикуване на коментар