петък, 8 юни 2018 г.

Ротариански празник за откриване на облагородена площадка в Силистра



На 11 юни в 17,30 ч. Ротари клуб Силистра с президент Павлин Иванов провежда пръв по рода си футболен празник с участие на 20 деца от ФК „Доростол“ за откриване на облагородена площадка в междублоково пространство по общински проект със средства, събрани на благотворителен бал в годината, когато президент на клуба бе Николай Костов. За участие в празника е поканен кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов, тъй като реализацията на проекта е своеобразно публично-частно партньорство и социално предприемачество.

Площадката е  зад блоковете по ул. „Сан Стефано“. Младите футболисти са от подрастващите групи, които са сред най-добрите в Североизточна България. На оформения терен те ще играят няколко спаринга, за да зарадват публиката – съученици, родители, граждани. Предвидени са подаръци и за двата отбора.


Пред окончателно завършване е и проектът със светещите предупредителни знаци за пешеходни пътеки, които се монтират на няколко места в града, най-често в близост до училища. Вървят проучвателни дейности и по най-новия проект - монтаж на системи за пречистване на питейна вода в няколко основни училища в Силистра.

Наскоро  настоящият президент  на Ротари клуб Силистра Павлин Иванов – директор на Регионално депо за твърди битови отпадъци Силистра, чийто едногодишен мандат завършва на 30 юни, участва в проява на ротарианска общност България – дистрикт 2482, проведена в Русе, откъдето е настоящият дистрикт-гуверньор Емил Коцев – приятел на Силистра като преподавател във Филиала на Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Ротарианци от 88 клуба в 77 населени места – вкл. в Силистра и в Тутракан се включиха в годишната конференция от името на над 2 000 членове (отделно 1 000 в двете младежки структури), които са със 76 повече от миналата година по това време. 

За уникалното събитие – в репортажа на www.youtube.com/watch?v=3FeU6wzvC5YОт него научаваме, че средствата, заделени за каузи в подкрепа на обществото, възлизат на над 1 млн. лв в повече от 300 проекта (здраве, образование, грамотност, околна среда – засадени са над 10 хил. дръвчета в еко акции), превръщащи организацията в най-големия социален предприемач в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар