понеделник, 11 юни 2018 г.

Ученичка от Алфатар лауреат за проявено благородство и доблест




Ученичката от ОУ „Христо Ботев“ от град Алфатар Дуйгу Иджрет Реджеб е номинирана за лауреат в  Националната младежка награда за проявени благородство и доблест, учредена през 2017 г.,  но се връчва за първи път през 2018 г. на деца и млади хора до 20-годишна възраст в качествата благородство, доблест, милосърдие, гражданска отговорност.

Учредители на наградата са: Държавна Агенция за закрила на детето, Фондация „Фехтовална Академия Васил Етрополски", Малтийски Орден - България, Фондация „Българска памет - братя Диневи и физическите лица Офелия Кънева, Янко Кръндаров и Васил Етрополски. Националната младежка награда за проявени благородство и доблест се връчва ежегодно.
За номиниране на лауреатите се правят допитвания до представители на местната и централна власт, общественици, социално-ангажирани представители на бизнеса, доставчици на социални услуги, представители на медиите по региони в цялата страна. Награждаването е в резиденция „Врана“. Предложението за алфатарката е на директора на училището Янка Ваникова до кмета на общината Янка Господинова.



Няма коментари:

Публикуване на коментар