четвъртък, 7 юни 2018 г.

Математическа забава сред природата за младите "Вазовци" от Силистра




 На 31 май 2018 година бе втората представителна изява по проект  „Твоят час” с четвъртокласниците от Основно училище „Иван Вазов” Силистра, която стана факт сред природата на Дунавски парк. Тя бе дело на ръководителите на групи в лицето на Янка Иванова, Искра Добрева, Надежда Бабаяшева и Ваня Тихолова.      

Гости бяха:директорът на училището  Александър Кононов, госпожа Каталина Ангелова  и Росица Трендафилова - зам.-директори, Йордан Георгиев - журналист, както ощеучители, родители и граждани на Силистра.  

Изявата бе наречена „Математически забавления” с участници от дейностите: „Математика забавна”, „Математика, ура!”,  „Математически звезди” и „Математиката - лесна и интересна“. Те решаваха интересни задачи, съчетани със спортни изяви, като „Бързо пресметни  и топката върни”,  „Лехата измери – обиколката и площта намери”,  „Кой ще скочи най-далече“.  Учениците се надпреварваха   да отговарят бързо и вярно на въпросите от математическата викторина, споделяха мисли за математиката.     

Целта на изявата е не да бъдат отличени най-добрите, а да се забавляват всички ученици и да изпитат удоволствие от своите резултати. Забавните елементите за приложението на математиката бяха интерес не само за участниците, а и за публиката.  

Четвъртокласниците работиха по групи. Поздравени бяха от свои съученици с песни и танци. Всички получиха заслужени похвали и почерпка и се хванаха на кръшно българско хоро, изсвирено от гайдарите Константинос и Теодор от ІV-а клас, които се обучават в Школа „Великов“.       

Няма коментари:

Публикуване на коментар