сряда, 6 юни 2018 г.

Ротари клуб Силистра на шествие в Русе, Лайънс клуб проведен бал




Представителите в Крайдунавска Добруджа на двете най-големи хуманитарни организации – Ротари интернешинъл и Лайънс интернешинъл, проведоха поредните си изяви. 

Президентът на Ротари клуб Силистра Павлин Иванов – директор на Регионално депо за твърди битови отпадъци Силистра, участва в проява на ротарианска общност България – дистрикт 2482, проведена в Русе, откъдето е настоящият дистрикт-гуверньор Емил Коцев – приятел на Силистра като преподавател във Филиала на Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Ротарианци от 88 клуба в 77 населени места – вкл. в Силистра и в Тутракан се включиха в годишната конференция от името на над 2 000 членове (отделно 1 000 в двете младежки структури), които са със 76 повече от миналата година по това време. 

За уникалното събитие – в репортажа на www.youtube.com/watch?v=3FeU6wzvC5Y

От него научаваме, че средствата, заделени за каузи в подкрепа на обществото, възлизат на над 1 млн. лв в повече от 300 проекта (здраве, образование, грамотност, околна среда – засадени са над 10 хил. дръвчета в еко акции), превръщащи организацията в най-големия социален предприемач в България.

Лайънсите се събраха с приятели от областта и с гости от страната на вечер, посветена на рождения ден на организацията, навършила миналата година един век. На тържеството, посветено на събиране на средства за талантливите силистренци в подрастваща възраст, както и за детска площадка.

Стана ясно, че от 1 юли т.г. щафетата на президент на клуба поема за втори път в своята кариера нотариус Златко Нотев, който ще продължи след настоящия президент Николай Николов – директор на дирекция „Правна“ в община Силистра.





Няма коментари:

Публикуване на коментар