петък, 6 февруари 2015 г.

Честито: Силистра с мини футболна лига, СИЛИСТРА.СС - медиен партньор

          Назаем от  

      За първи път в Силистра от месец март 2015 година ще започне първенство на Мини Футболна Лига. „Това е нещо ново и ще се стремим да популяризираме този вид футболен турнир в следващите години. Моля да се обърне внимание, че това е едно истинско първенство с отбори, играещи по системата "всеки срещу всеки" в два полусезона и няма нищо общо с различните видове благотворителни и коледни турнири, които така или иначе се случват рядко в област Силистра“, поясни за СИЛИСТРА.СС председателя на Областния Съвет на БФС Георги Нарлев. 
       Срещите ще се играят на стадион „Доростол“, познат на всички като Стария стадион. Двубоите ще бъдат на малки вратички или така наречени и познати на всички „хандбални“ врати, със състави от 5+1 състезатели (5 полеви и един вратар), и неограничен брой резерви. Имат право да участват всички аматьори, дори играещите във "В" Аматьорска футболна група и областните първенства, като изискването е участващите състезатели да имат навършени 16 години. Двубоите ще бъдат ръководени от съдийски бригади, за да бъде всичко изрядно. 
        Победителите в края на първенството ще бъдат наградени с купи и медали, както и призьорите за голмайстор, най-добър състезател, най-добър вратар, най-коректен отбор и най-коректен състезател ще получат специални награди. В началото на месец март ще има техническа конференция. На нея ще присъства и представител на Зоналния съвет на БФС във Варна, който ще даде допълнителни разяснения за провеждането на турнира. Първенството ще се играе в цикъл есен-пролет и ще наподобява много на позабравените работнически първенства, които в миналото пълнеха Стария стадион със зажаднели за футболни емоции запалянковци. 
     Това първо по рода си първенство ще приключи в края на пролетта, а победителя ще добие правото да играе във финалното зонално първенство, което ще се състои през лятото във Варна. Първенците на Зона Варна ще имат право да играят във финалите на държавното първенство срещу представителите на другите зони София, Стара Загора, Бургас и Пловдив, като първенеца на България ще спечели място в Европейското първенство на Мини Футболна Асоциацията. 
        Участието на първенеца на България на Европейското първенство ще бъде изцяло финансирано и поето от организаторите на това първенство. Временното и крайно класиране, през двата полусезона, ще бъде обявено както в сайта WWW.SILISTRA.CC така и в сайта на БФС и в сайта на Мини Футбол лига. Пожелаваме много емоции на всички с новото Мини Футболно Първенство – започвайте да сглобявате своите отбори, измислете атрактивни имена, емблеми и екипи, а ние ще отразяваме всичко най-интересно от срещите в това ново начинание на ОС на БФС Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар