четвъртък, 12 февруари 2015 г.

Проектът „Понтонът на силистренския "Дунавски клуб" – лаборатория и класна стая“ приключва с дискусия


Заключителната  дискусия, наречена  „Дунавски форум”, на тема „Участие на гражданите в изграждане политики за опазване чистотата на крайбрежните води и поддържане на зелените крайбрежни зони”, провежда силистренският Дунавски клуб”. Форумът е на 17 февруари от 17.00 часа в базата Сдружението на брега на река Дунав.
"Дискусията е част от дейностите по проект със заглавие  „Понтонът на Дунавски клуб – лаборатория и класна стая“, финансиран от фонд за реформи свързани с участието на гражданското общество на Конфедерация Швейцария", съобщи неговият ръководител Пламен Гойчев. В рамките на събитието се предвижда да бъдат приети на нови членове в т.нар. Обществената група пазач за опазване чистотата  на Дунава и развитие на крайбрежните зони, към която по някое време имаше около 100 души.
Ще бъдат представени и обсъдени резултатите от изследванията на водата, за да стане ясно какво замърсяването на водите на р. Дунав през отминалите 16 месеца. Предвидени са въпроси и отговори върху възможностите за участие на гражданите в изграждането политики за опазване на чистотата на крайбрежните води и за поддържане на зелените крайбрежни зони. Обект на внимание са и пътищата за използване на информацията и постигнатите резултати събрани по времена проекта. Ще бъде подписано споразумение между участниците за заявяване на готовност за сътрудничество и за съвместни действия с екологично съдържание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар