петък, 13 февруари 2015 г.

"Пред олтара на Свободата" в Силистра продължава с възпоменателна проява за Васил Левски




Следващите прояви от програмата "Пред олтара на Свободата"

 Съпътстващи прояви през месеците февруари и март в училищата и читалищата от Община Силистра - тематични прояви, посветени на 137-годишнина от Освобождението на Силистра, 142-та годишнина от гибелта на Васил Левски и 137-та годишнина от Освобождението на България. 

27 февруари 2015 година
петък

      Различни патриотични прояви: в 13,30 ч. в зала „Диоген Вичев" на РБ „Партений Павлович" - 12-и Общински рецитаторски конкурс „С България в сърцето", организиран от РИО на МОН в Силистра, Община Силистра и ОУ „Отец Паисий" - Силистра.

3 март 2015 година
вторник

Национален празник на Република България


10,00 часа – Молебен за здраве и благоденствие на българския народ в катедрален храм „Св. св. първовърховни  апостоли Петър и Павел”, отслужен от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий в съслужение с духовенството

10,45 часа - Поднасяне на венци и цветя от официалните лица и гражданите пред паметника на  Стефан Караджа

11,00 часа – Ритуал по издигане на националното знаме на   България на пл. „Свобода” - слово на кмета на Община Силистра  - д-р Юлиян Найденов. Концерт на група „Епизод” от град София



10 март 2015 г. 
вторник

11 часа - пред паметника на 31-ви Силистренски пехотен полк - Железен. Тържествено отбелязване на 70-ата годишнина от Дравската епопея.
        

Няма коментари:

Публикуване на коментар