понеделник, 16 февруари 2015 г.

В Силистра клубовете за възрожденци с един повече



         В началото на тази седмица в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Силистра бе създаден втори Клуб „Млади възрожденци“ с председател Стоянка Димитрова, учител по история. По време на учредителната сбирка за зам. председател бе избрана ученичката Сияна Георгиева, а за секретар – Полина Николова.
        Гост на събранието бе Цветана Цанова – председател на Общинския комитет „Васил Левски“ в Силистра. Тя подари на младите възрожденци годишния календар, издание на Общобългарския комитет, и покани членовете на клуба на възпоменателната проява „142 години от гибелта на Апостола на Свободата“ пред паметника на Васил Левски в Силистра. 
Маргарита Александрова
На 20-21 февруари в София вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова е поканила представители от цялата страна на клубовете „Млади възрожденци“, за да проведе с тях национална среща. Г-жа Попова е патрон на инициативата по създаването на патриотичните структури към Общобългарския комитет „Васил Левски“.
     Специална покана за участие е отправена към всичките осем учредители на клуба в Силистра – Ученически клуб „Васил Левски“ при ПМГ „Св. Климент Охридски“ с председател учителката по история Маргарита Александрова. Клубът бе създаден на 28 октомври м.г. в навечерието на Деня на будителите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар