петък, 13 февруари 2015 г.

Ново дарение подготвя сем. Лъгет от Великобритания

Сем. Лъгет на Коледа в Българка
        Три палета с дарения, предназначени за област Силистра, са на склад във Великобритания  и ще бъдат там до м. май, преди да бъдат пренесени до България, съобщиха в профила си във Фейсбук Бернадет и Дъглас Лъгет, едни от най-големите благотворители за домове за сираци в Крайдунавска Добруджа. В съобщението те още казват: „Имаме 18 големи кутии с играчки и дрехи за село Бабук, 236 чаршафа за силистренската болница и 10 големи торби трикотаж, така че добре започнахме годината“.   

Миналата година със съдействието на Областна администрация Силистра и други партньори британското семейство осъществи голямо дарение за социално заведение в Силистра и за  социално заведение Главиница.

Палетите с дарението
Сем. Лъгет са в основата и на провеждащото се вече няколко години голямо „Градинско парти“ в първите дни на новата учебна година на територията на ДДЛРГ „Димчо Дебелянов“, в което по традиция участват и представители на общността на британците, живеещи в България. Бернадет и Дъглас са също наши съжители, както личи от техни снимки, публикувани в профила им в социалната мрежа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар