петък, 6 февруари 2015 г.

Републиканска титла и два бронза за самбистите от СКЕ „Багаин"- Силистра


          В зала „Арена Армеец” в София се проведе Държавният лично-отборен шампионат по самбо за юноши и девойки до 18 години, и за младежи и девойки до 20 години. В шампионата участваха над 400 състезатели от 20 клуба в страната. Спортен клуб „Багаин” – Силистра с треньор Неделчо Цветков се представи с 9 състезатели. Равносметката: една шампионска титла, два бронзови медала, четири пети и едно седмо места. 
          Отлично представяне на носителя на шампионската титла Начо Начев,  който в основната си категория до 48 кг при младежите до 20 годишна възраст. С общо четири победи, той буквално прегази съперниците си и привлече категорично вниманието на съдии и спортисти, завоювайки титулярно място в националния отбор за участие в Европейското първенство в Нови Сад  в Сърбия  (16-20 април 2015 г.) 
  Много добро представяне за Рустислав Добрев, състезавал се в две възрастови групи в рамките на два състезателни дни. През първият от тях той спечели бронзов медал в категория до 52 кг при юношите, а във втория  игра с по-големите и достигна до финали в групите. Не му достигна съдийската подкрепа за участие във финала, което означава втори бронз за Добрев.
     Четирите пети места завоюваха: Пенка Лалева и Михаела Темелкова. Теодор Попов завърши седми в своята група. И осемте участници в Републиканския шампионат са възпитаници на ОСУ „Дръстър”-Силистра. Треньорът Неделчо Цветков даде висока оценка на представянето на своите състезатели и направи категорична заявка за следващи победи в предстоящите състезания в спортния календар на Федерацията. Благодарности той отправя към общественици и бизнесмени в лицето на Иво Лозев и Владимир Рашков, осигурили необходимата подкрепа за участието на спортистите в шампионата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар