вторник, 5 февруари 2013 г.

В Силистра не харесват коледните си подаръци, дрехи и козметичните продукти



     От направена анкета сред потребителите на Prodavalnik непосредствено след Коледа стана ясно, че всеки втори жител на Силистра не харесва получените вече подаръци. Сред най-често предлаганите от силистренци електроуреди са ютии, миксери и кухненски роботи, а парфюм и душ гел е най-продаваният козметичен комплект. Значителното увеличение на обявите се дължи на масовото разпродаване на нежеланите подаръци, получени около коледните и новогодишните празници. За това говори и допълнителното описание на предлаганите стоки: „не е по мой вкус”, „получих го за Коледа, но не ми е по мярка”, „вече имам подобно” или  „няма кога да го използвам”. Забелязва се отчетлив ръст от 20% на предлагането на дребни домакински електроуреди, козметични комплекти и детски дрешки. Това показа статистика на най-популярния сайт за безплатни обяви prodavalnik.com, която обхваща периода между 15 и 30 януари. 
     По-предприемчивите от участниците в проучването дори планират да ги продадат. Най-многобройни сред подаръците, които не са по вкуса на техните получатели са дрехите и козметичните продукти. Причината най-често при дрехите е неподходящият модел, размер или цвят, а при парфюмите - острият аромат. Противно на очакванията, мъжете, които отговарят, че не харесват подаръците си, са с 1/3 повече от жените.
      „Няма нищо притеснително или грешно в това да си пуснеш подаръка за продажба в Продавалник, тъй като замисълът на сайта е да помага на потребителите да се разделят с непотребните вещи и да се сдобият с онези, от които имат нужда. На практика губещи няма.”, казва Спас Сливков, мениджър на платформата. С помощта на пускането на безплатна обява в Prodavalnik.com oтърваването от непотребна вещ за един се превръща в добра сделка за друг. 
   Продавачите имат реална възможност да напълнят бързо и лесно поизтънелия по празниците семеен портфейл, като се освободят от нежелани или дублирани подаръци. Купувачите от своя страна имат шанса да се сдобият с нови или неупотребявани стоки на изгодна цена за себе си или дори като подарък за наближаващите Свети Валентин и 8-ми март.             

Няма коментари:

Публикуване на коментар