четвъртък, 7 февруари 2013 г.

Football24.bg: ФК Силистра 2009 остава в „играта”



Football24.bg: "ФК Силистра 2009 със сигурност ще продължи участието си в Североизточната "В" група, както и в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Общината ще направи всичко възможно да доведе до успешен край преговорите със сериозен инвеститор, който да помогне на клуба. Новият кмет по финансите на Силистра Димо Стоев е бил категоричен в позицията си, че общината ще помогне на клуба. Същото е гарантирал и кметът д-р Найденов. Още утре тимът започва подготовка с местни момчета, като не е изключено да бъдат привлечени и нови на постовете, на които има нужда. "
И още на тема спорт от публичното обсъждане на бюджет 2013 на община Силистра, във връзка със споделеното от директора на дирекция "Финанси" Мирослав Калинов и от кмета д-р Юлиян Найденов: 72 000 лева има разчетени за спортните клубове, които ще бъдат давани в съответствие с наредбите на общината, но не бе съобщено каква част и дали от тях ще има за футбола в града. 22 000 лева отделно има за поддържане на спортната база, вкл. най-вероятно двата стадиона. Впрочем край ст. "Доростол" и в частност на досегашния му паркинг започва строителство (говори се за някакъв тип маркет), а за терена на ст. "Луи Айер" по мнение на футболни специалисти трябва спешна грижа, за да може да се играе на него футбол напролет. 
На същия форум зам.-кметът Денка Михайлова отбеляза, че за т.нар. спортен календар няма достатъчно средство, но можело и с малко пари да се направи необходимото. Пак по думите на кмета д-р Найденов: още тези дни ще стане ясно кога започва ремонтът на зала "Дръстър" ("Манежа") по проект, за който министерството на спорта гарантирало, че ще се случи. Както е известно, залата е основно за баскетбол, но в нея са се провеждали състезания по борба, джудо, футбол на малки вратички. Било възможно обаче след ремонта залата да стане още по-функционална,  вкл. и за провеждане на културни мероприятия.
Във връзка с развитието на талантите у децата в Силистра в бюджета са заложени 3 000 лева за помощ по техен адрес. Като положително се отчита събирането в Обединен детски комплекс на досегашните самостоятелни извънучилищни звена: УСШ, ЦУНТТ и ЦРД, при това на територията на ЦУНТТ. Твърди се, че с направените икономии ще има възможност за повече дейност. Капиталови разходи от местните приходи също са насочени натам, за да бъде ремонтирана залата за балета на ОДК. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар