вторник, 19 февруари 2013 г.

Даниел Вълчев: Оставката на Дянков няма да промени нищо, сбъркана е цялата икономическа политика на правителството



           Хората протестират срещу това, че държавата четири години няма икономически ръст и за това, че няма справелдивост при понасянето на тежестта от кризата. Това е отговорност на цялото правителство, а не на един човек. Оставката на Дянков няма да промени нищо, сбъркана е цялата икономичческа политика на правителството. Това коментира днес Даниел Вълчев от „Движение България на гражданите“ по повод промените в състава на правителството. Истината е, че хората са притиснати в ъгъла. Това се дължи на цялостната политика през последните години. По думите му управлението на ГЕРБ не е направило нищо, за да защити интереса на гражданите пред този на монополите. „Нали помните как в началото на мандата в ЕРП-тата влизаха маскирани полицаи, но това бяха само панаири, защото нищо не се промени – даже напротив, за последните две години добавките нарастнаха 2.5 пъти. Вълчев беше категоричен, че оттук насетне, който и да управлява, трябва да осигури стабилен икономически ръст, да има ясна позиция за доходите на хората и да постави монополите на мястото им. 
                  За една страна никога не е добре да има предсрочни избори, каза Вълчев, но подчерта, че вчера хората ясно са показали, че искат оставка на правителството. На въпрос кое е по-лошо за България – Бойко Борисов да довърши мандата си или да има програмно правителство до изборите, Вълчев  коментира, че доброто на едно програмно правителство е, че поне ще организира честни избори – нещо, което не може да се очаква от ГЕРБ. „Цената на сбърканата финансова политика на управлението на Бойко Борисов и Симеон Дянков струва 800 млн.лева на данъкоплатците само през първите два месеца на годината.Това е размерът на новоемитирания държавен дълг, който правителството беше принуден да вземе, за да запуши дупката в бюджета“. Това пък коментира Бисер Манолов, финансов експерт на "Движение България на гражданите.
              В края на управленския мандат на Бойко Борисов финансите са в катастрофално състояние, каза Манолов, като посочи, че за целия мандат изхарчените безидейно пари от правителството вече наближават 7 млрд. лева. „С оставката на Дянков всички мантри за финансова стабилност остават в миналото. От два месеца „Движение България на гражданите“ предупреждава, че бюджетът за 2013 година ще се провали и няма да може да бъде изпълнен. Предупреждавахме, че през април ще се наложи корекция. Явно тази наша прогноза е била надценена. Това се случва в момента“, допълни Манолов.


Няма коментари:

Публикуване на коментар