сряда, 27 февруари 2013 г.

Мъжкар заклещи кучка до дюнерджийница в Силистра




Януари 2013 г., дворът на болницата в Силистра
         Отскоро Силистра си има нова дюнерджийница, както навсякъде по света, а вече не само на старата автогара. Да, ама и това място е сборище на улични псета. Заради мириса и възможността някой милозлив наш съгражданин да нахрани безплатно „безгласните”. То хубаво обаче мирисът явно е и възбуждащ, а и „апетитът, сексуалният – също, идва с или след яденето. Свидетелство на този природен феномен е случаят, при това неединствен: мъжкар награби кучка току до дюнерджийницата и я заклещи. Негов събрат дълго и упоително лаеше, може би в знак на съпричастност, на възмута или просто по свой кучешки маниер. 
Спомен от зимен ден през 2013 г.,
пресечката на "Македония" и "Дръстър"
         Елате сутрин около закусвалнята срещу полицията, там се събират поне по 10 кучета, все гладни, засега мирни към хората и буйни помежду си. Каква олелия настава когато премине някой клошар, техен естествен приятел – еднакво бездомни са и двете „страни”, тръгват подире му като палета в редичка. Докато мирисът на банички се разсее в евентуалната мъгла. 
     За друго едно сборище – в двора на болницата, само ще споменем и повече няма да отворим дума. 
Средата на деня на 27 февруари, в центъра на Силистра
  Защото след срещата при областния управител градоначалниците от Силистренския край, стана ясно, че проблемът е регионален, въпросите за бъдещия приют в Калипетрово засега са риторични, а споровете с природозащитниците – героични. Къде на обществено обсъждане на бюджета, кога във фейсбук, за жалост – не и при губернатора, за да се чуе и гласът на „третия сектор”. След така описаните обстоятелства – най-много да се извиси писъкът на някоя майка, разхождаща невръстното си хлапе по центъра, преминавайки покрай поредната заклещена в сексуален транс „двойка”. Макар че този филм сме го гледали и през 90-те години. Римейкът му е естествено продължение на сагата. Ще й сложи ли някой някога край или най-добре питането да увисне във въздуха, за да изгори от самосебе си в кладата на безнадеждността? 

Няма коментари:

Публикуване на коментар