петък, 1 февруари 2013 г.

Соцактивисти събират 125 лева за нови стъкла в общински обект



На коледното си тържество активисти на БСП от Силистра, членове и симпатизанти, събрали пари за смяна на счупените стъкла на обект, общинска собственост, отдаден на местно сдружение, съобщиха от соцентралата. Става дума за Спортен клуб за хора с увреждания "Доростол 2011", на когото с решение на Общинския съвет е било отдадено помещение в сградата на бившата "Стоматология" на бул. "Македония". Установява се, че част от остъкленото пространство откъм булеварда е изпочупено, което прави невъзможно отоплението на помещението. 
Момент от смяната на счупените стъкла
От името на Групата съветници от БСП е отправено питане до кмета на общината относно евентуална реакция за подобряване на условията в обекта, тъй като е собственост на общината. Отговорът е, че общината няма да задели средства от оскъдния си бюджет, тъй като помещението е отдадено на минимален наем. Клубът обаче е за хора с увреждания, които нямат възможност да заделят малко повече от 100 лева, за да създадат по-добри условия за спортуване, предимно на шахмат, новата игра щоудаун и канадска борба.
Залата по време на състезание,
проведено преди смяната на стъклата
По своеобразен начин в търг игра с наддаване били събрани необходимите средства от социалистите и техни приятели, гости на тържеството. Веднага след новата година те са предадени на фирмата, сменила стъклата. За отбелязване било, че представители на най-различни основни партийни организации участват в наддаването и най-вече това са "Бабук", "Калипетрово", "Айдемир, "Елит", "Контролни дейности", МО на БСП, ОбС на БСП,  и др. Преди година-две след подобна проява събраните тогава средства били насочени със съдействието на кмета на Сребърна Георги Иванов към няколко многодетни семейства от село Сребърна, в които мъже отглеждат сами децата си. Народният представител Антон Кутев също участвал в същия момент със средства от ПГ на КБ, за да подпомогне инициативата. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар