понеделник, 28 август 2017 г.

Володя Стоянов с концерт на 7 септември в Силистра

7 СЕПТЕМВРИ 2017 Г.
18.30 Ч.


град Силистра, площад „Свобода
или в салона на Драматичен театър



Концерт на Володя Стоянов-Войводата  
подарък от проф. д-р Иван Гаврилов от град София  
известен български лекар и родолюбец. Чрез концерта известният лекар, родом от Ломския край, продължава своето доброжелателно отношение към добруджанци, след като спомоществователства издаването на няколко родолюбиви книги - на тутраканската краеведка Анастасия Якова и на второто издание на сборника Съхранена памет. Спомени на съвременници”, съдържащ разкази на добруджанци от Южна и от Северна Добруджа за събития от преди Крайовската спогодба преди 1940 г. и след тях до наши дни. Отделно обект на негово дарителство са 4 училища - по две в Силистра и в Тутракан, в името на патриотизма и родолюбието.

Концертът е с участието на Детска вокална група при Фолклорна формация „Добруджанче” с ръководител Дариела Георгиева към НЧ „Доростол 1870” – Силистра и на Христо Василев Въндев от АНПТ „Силистра” при НЧ „Доростол-1870”, гр. Силистра.

------

Миналата година в края на м. август популярният певец бе гост на Тутракан в рамките на програмата за 100-годишнината на Тутраканската епопея на Добруджанския фронт - Първа световна война.

Няма коментари:

Публикуване на коментар