вторник, 22 август 2017 г.

5+1 медала по канадска борба за добруджански спортисти с увреждания



Състезатели от СКХУ „Доростол 2011“ Силистра са с 5 медала от открития турнир по канадска борба от веригата „Воля за победа” в град Добрич, а отделно бронзов медал за Али Неби от Дулово, представящ областната организация на слепите. 

Трите злата на силистренци са дело на Светослав Калчев (2и на Мирослав Тодоров (1), а два сребърни имат Мирослав Тодоров и 16-годишният Любомир Великов.  Организатори на турнира: Българска федерация по канадска борбаКлуб „Хищник” и община Добрич. Участваха над 40 незрящи спортисти от цялата страна. Според сайта www.dobrudjabg.com спонсор на проявата е „Братя Алексиеви” ООДтрадиционен производител на земеделска продукция.

В рамките на турнира бе проведено атрактивното шоу, наречено „Вендета”, в което имаше демонстрации на професионални състезатели. Наскоро състезатели на клуба от Силистра имаха успехи от първенства по шоудаун и по стрелба с лък, както и по лека атлетика. За отбелязване е, че през 2024 г. ръководството на федерацията очаква канадската борба да бъде включена  в параолимпийската програма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар