неделя, 18 юни 2017 г.

Силистренски караул пред паметника на Васил Левски в София

Един от петте клуба на младите възрожденпци в област Силистра - Клуб "Таньо войвода" при СУ "Н. Й. Вапцаров" Силистра с председател Лиляна Николова, бе в София по покана на Общобългарски комитет "Васил Левски" със съдействието на "Общински комитет "В. Левски" Силистра с председател Цветана Цанова, за да участва в инициативата "караул пред паметника на Апостола на Свобозата", осъществявана в столицата в навечерието на 180-ата година от рождението на великия карловец.

За проявата разказва г-жа Николова: "Децата бяха посрещнати и настанени добре, като бяха и поканени в Народен театър "Иван Вазов", за да видят постановката "Процесът против богомилите". Самият караул бе много вълнуващ - облякоха ги по двойки с четнически униформи и с истински пушки от Военна академия "Г. С. Раковски".

Иван Радев, който е секретар на клуба, водеше двойките (общо 12 души) пред паметника - стояха по 30 минути и ритуално се сменяха. Имаше преминаващи, които ги снимаха, чужденците туристи мислеха, че са манекени. Участниците в караула искат да си слагат тези снимки на бележниците за следващата учебна година. Направо ме изумиха тези деца - не мръднаха и бяха доволни. Водихме ги в НИМ, за да видят съкровището от Наги сент Миклош".



Няма коментари:

Публикуване на коментар