вторник, 27 юни 2017 г.

Силистренски номера в конкурс за елегантност на стари коли в Синая

Наградата за Най-автентичен автомобил” („Peugeot 404”, 1971 г.) е с адрес: България. Автомобилът е на реални 60 000 км. и е пътувал на собствен ход до Синая. Само акумулаторът е оригинален и няма никакви интервенции.
На снимката - вляво е Кристиян Желев, а вдясно - Теодор Желев.

Церемонията по награждаването в шест категории бе в казиното на курорта, отличаващо се с необичаен архитектурен цел за Синая. Конкурсът събра над 30 модела от четири държави: Румъния, Унгария, България и Великобритания (сред тях и забележителният Еgо 4/14, произведен през 1924 г. Cadillac Series 90, Citroen DS 21, Chapron Cabriolet, Jaguar E Type Porsche 356 Cabriolet и др.).
На 24 юни бе конкурсът за елегантност за автомобили, едно събитие разгърнато на територията на замъка Пелеш в кукорта Синая в Румъния, при това с българско и силистренско участие – Кристиян Желев, който живее в София и е организатор на парада на ретро автомобили в Силистра, чийто прощъпулник бе миналата есен за Празника на града – 14 септември, брат му Теодор Желев от Силистра и др. Събитието бе под патронажа на Крал Михай I.




Спортен клуб „Българска  автомобилна слава” и Български автомобилен клуб „Ретро” организират на 9 септември т.г. под егидата на почетния консул на република Румъния инж. Стефан Райчев и на кмета на община Силистра д-р Юлиан Найденов конкурс за елегантност „Дръстър” за исторически превозни средства по регламента на FIVA с организационен комитет, председателстван от Тодор Стаматов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар