понеделник, 5 юни 2017 г.

Школата по пластика и изобразително изкуство към НЧ в Зафирово с нови награди


На 2 юни 2017г. във Военния клуб  в гр. Казанлък бе церемонията по награждаване на победителите в XIV-ия национален  конкурс „Казанлъшка роза”, организиран от Министерството на образованието, младежта и науката, Национален дворец на децата, Община Казанлък, Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски” гр. Казанлък и съорганизатор военен клуб Казанлък.

Конкурса се провежда в рамките в ежегодния за град Казанлък „Празник на розата” и неговата цел е за се утвърди разкрие значението и красотата на розата, като символ на Розовата долина и страната ни. Децата присъстваха на церемонията заедно със своите родители. Читалището организира пътните разходи за церемонията.

Жури в състав председател Румен Рачев – художник, и членове: Иван Гайдаров – художник, Петър Радев – старши учител в ОДК, класира участниците в раздели за изящно и за приложно изкуства.             Първи беше награден с грамота, медал и предметна награда Преслав Петров Михайлов – 10 г., от школата към читалище „Христо Ботев-1901г.” с. Зафирово, класирал се на трето място в категория за школи в раздел „Изобразително изкуство“.

 Класиралата се Весела Цонева Аврамова на първо място бе наградена с медал, грамота и предметна награда. Децата останаха възхитени от организацията на ОДК гр. Казанлък и удовлетворени от постигналите свои резултати на конкурса. Ръководството на читалището благодари на децата за техния всеотдаен труд и им пожелава здраве и нови творчески успехи.
                                  

Величка Пейчева, Марияна Лазарова 

Няма коментари:

Публикуване на коментар