сряда, 23 декември 2015 г.

В област Силистра д-р Петя Чобанска стана „Лекар на годината“



Д-р Киров и колегите му от отделението
в скеча "Един работен ден
във "Вътрешно отделение"
Кардиоложката д-р Петя Чобанска стана „Лекар на годината“ за област Силистра по предложение на областната структура на Български лекарски съюз и с решение на УС на национално ниво, стана ясно по време на новогодишното тържество на МБАЛ Силистра АД.
Д-р Чобанска е сред носителите на почетния сребърен знак на БЛС, излъчени от регионалните колегии, като награда от името на съсловието, оценило най-високо през тази година лекари от всички административни области. Наградата й бе връчена от д-р Васил Славов, председател на областната структура на БЛС в Силистра.
Д-р Чобанска с грамотата
и почетния знак на БЛС
По време на тържеството в своя поздрав към колегите си д-р Даниела Костадинова – изпълнителен директор на най-голямото здравно заведение в областта, заяви, че МБАЛ Силистра е получила наскоро отлична оценка и акредитация за 5 години.
Включително и като звено, в което ще се обучават с практики студенти и лекари по 22 специалности, което е шанс за млади специалисти да наградят своето обучение, оставайки на работа в Силистра. В момента трима са младите лекари, които са част от колегията в структурите на спешното отделение и на „Вътрешно отделение“.
Популярният изпълнител Искрен Пецов, който е наполовина силистренец по майчина линия, бе специалният гост на тържеството на медиците от силистренската болница. Негов символичен домакин бе "Вътрешно отделение" с началник д-р Стоян Киров. 
Следващият организатор на подобна проява, която е традиция в МБАЛ Силистра, ще е дело на две отделения: АГ и Неонатология с началници съответно д-р Георги Костов и д-р Румяна Манева. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар