петък, 25 декември 2015 г.

В Сокол Дядо Коледа на файтон с конски впряг



Назаем от Фейсбук-профила на Дончо Дончев 

Дядо Коледа от вчера е тръгнал по света, за да раздава подаръци на послушните деца. Дългото му пътуване започва от далечни територии в Тихия океан. А в село Сокол той трябваше да пристигне точно в 10:00 часа. За да посети всички деца, впрягът на Дядо Коледа трябваше да се движи с близо 1 000 километра в секунда, което е около 3000 пъти повече от скоростта на звука. 


И тази година той не закъсня, точно в уреченият час той пристигна в село Сокол и започна гостуването му при децата, които предварително го бяха поканили. Понеже в с. Сокол на Коледа и тази година нямаше сняг, Дядо Коледа смени шейната си теглена от елените с файтон с конски впряг. 

Дядо Коледа достави радост не само на децата от селото, но и на техните близки, които с голямо желание и вълнение искаха да се снимат с Дядо Коледа. Между многобройните подаръци децата получиха чрез Дядо Коледа и скромен пакет от лакомства с Коледни и Новогодишни пожелания, подсигурени от местното и общинско ръководства.

Файтонът на Сокол служи от десетилетия на местното кметство и на населението, дори и при посрещане на висши държавници. Той е едновременно необходимост и атракция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар