вторник, 22 декември 2015 г.

Селата Полковник Ламбриново и село Смилец с обновен път

В центъра на силистренското село Смилец бе заключителното събитие по проекта ,,Подобряване на пътната инфраструктура в трансграничната зона Кълъраш – Силистра” в района на общините Индепенденца (Република Румъния) и Силистрa (Република България).
Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов и изпълнителите на проекта откриха рехабилитираната пътна отсечка. В ритуала участваха заместник областният управител Елена Томова, както и представители на северната ни съседка.
Основната цел на проекта е подобряване развитието в трансгранична зона, чрез ремонт на четвъртокласна пътна мрежа. Община Силистра рехабилитира участък от 7,8 км от пътната мрежа. 

В изпълнението му са положени 16 200 тона асфалт. В населените места с. Ламбриново и с. Смилец са направени 5 600 кв.м. нови тротоари, монтирани са 3,5 км големи и 900 м малки бордюри, както и 1,3 км стоманена предпазна ограда. За осигуряване на безопасността на движението е положена нова пътна маркировка, сложени са нови пътни знаци.



Кметът на село Смилец Павлина Романова приветства гостите и им показа Етнографския кът, изграден в едно от помещенията на Народно читалище "Светлина", чийто представители поздравиха всички с кратка програма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар